Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.10.2009 13:03 - Грандиозното обединение - Насим Харамейн
Автор: shadowstan Категория: Лични дневници   
Прочетен: 6738 Коментари: 0 Гласове:
3

Последна промяна: 04.10.2009 15:51


image    "Може би вместо да търсим фундаментална частица трябва да започнем да търсим фундаментален принцип на деленето... да потърсим фундаменталния модел на сътворението. Защото, ако разберем този модел ще разберем и принципа на идентичността, и ще имаме ключ за сътворението, ключ за универсалните сили. Ключа, който мисля намерих -  геометрията."

"В ограниченото ... има възможност за безкрайно делене; така безкрайността и ограничената структура се допълват взаимно."

image  Насим Харамейн е роден в Женева, Швейцария през 1962. Едва 9 годишен той вече развива основата на унифицирана хипердименсионна теория на материята и енерегията, коят после нарича "Холофрактална Вселена". Насим прекарва по-голямата част от живота си в проучване на фундаменталната геометрия, изучаване на различни области от теоретичната физика, космологията, квантовата механика, биология и химия, до антропология и древни цивилизации.

Комбинирайки познанията си с внимателно наблюдение на природата, Насим открива специфичен геометричен порядък, който според него е фундаментален за сътворението, и който става основа на неговата Обединена полева теория. Полагайки основите на нещо, което може да е фундаментална промяна на разбирането ни за физика и съзнание, тази новаторска теория се разпространява в научното общество чрез публикации и презентации на международни конференции по физика. Владеейки Френски и Английски, Насим изнася лекции и семинари за
теорията си повече от 10 години, най-вече в САЩ и Канада.

Като допълнение към научните си публикации Насим подкрепя теорията си с комплект 4 х DVD озаглавен " Да пресечеш хоризонта на събитията"/“Crossing the Event Horizon: Rise to the Equation,” както и с международните си турове лекции и срещи. 

През последните 20 години Насим Харамейн ръководи екип от физици, електро-инженери, математици и други учени. Основава и организация с идеална цел Фондация Проект Резонанс theresonanceproject.org, където, като директор по проучванията, продължава проучването на обединяващи принципи и тяхната роля и провлениe в днешния свят. Фондацията активно разработва изследователски парк на о-в Хавай, където се сcбират наука, зелени технологии, самоподдържане и пермакултурно стопанство.  

image   Август 2009 - пробив!

След над 20 години неуморно посвещаване на задълбоченотоси проучване на обединението, последната научна публикация на Насим Харамейн "Протонът на Шварцшилд", получи престижната награда на Университета в Лиеж, Белгия на 9-та Международна конференция CASYS"09 (Computing Anticipatory Systems). Избрана от 11 -членно жури, публикацията на Харамейн спечели престижната награда "Най-добра публикация" в областта "Физика, Квантова механика, Относителност, Полева теория и Гравитация."

Тази значителна работа бележи нова парадигма в света на квантовата теория, описвайки ядрото на атома като мини- черна дупка, където протоните се придържат един към друг чрез гравитация вместо някаква тайнствена сила. Този радикално нов поглед към квантовия свят дава обединение на силите и предсказва измерими стойности на ядрата на атомите.

image
                          =-=-=-=-=124875=-=-=-=-=369=-=-=-=-=124875=-=-=-=-=

"Вместо да гледате на себе си като на незначителна малка точка, която не означава нищо за Вселената, започвате да се виждате като център на сътворението. Всеки друг е център на неговата Вселена и така всички сме равни ... и всички сме Едно. "

Водените от Насим Харамейн проучвания имат значителен принос към широк кръг области включително теоретична и приложна физика, космология, квантова механика, биология, химия, археология, антропология и пр.

Фундаменталното разбиране на динамиката на тази взаимосвързаност преопределя възгледите ни за вселената и  мястото ни в нея и води до теоретични и технологични постижения, приближаващини към устойчиво развитие и бъдеще. Новия подход към физиката на универсалните сили има потенциала да реши повечето от належащите проблеми на нашето време.






Гласувай:
3



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: shadowstan
Категория: Лични дневници
Прочетен: 682890
Постинги: 222
Коментари: 318
Гласове: 241