Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.06.2021 23:45 - За какви права се борят нехетеросексуалните хора
Автор: lililota Категория: Други   
Прочетен: 3005 Коментари: 6 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Утре в София престои да се проведе поредният т.нар. Прайд. Всяка година той се радва на голяма популярност и подкрепа сред столичаните, които биха определили себе си като свободомислещи. И се сблъска с неприемането на хората, които виждат в него заплаха за традиционните ценности и семейство.

Преди може би над десет години написах за сайта на „Гласове“ статия в подкрепа на хората с нетрадиционна сексуална ориентация. Собственикът Явор Дачков е вярващ християнин и не искаше да я пусне. Но в крайна сметка статията беше публикувана, след като го убедих, че става дума само и единствено за човешки права. Всъщност за правото на хората да правят свободен избор. Без други хора да ги пребиват или по някакъв начин наказват за това.

Първият прайд в София се провежда през 2008 г. и оттогава става ежегодно събитие по улиците на София. Пропусната е единствено 2020 г., заради пандемията. Шествието тази година е с фаталния номер 13. Всъщност нехетеросексуалните хора в България винаги са се радвали на относително спокойствие, може би защото сред тях има невероятно талантливи артисти и музиканти като Георги Парцалев, Васил Найденов и Емил Димитров. Каква тогава е целта на шествието утре?

За хората с нетрадиционна сексуална ориентация, не само в България, но и по света, вече не е достатъчно просто да не бъдат преследвани. Те искат техните връзки да бъдат приравнени с хетеросексуалните връзки. Един от водачите на протестите за по-справедливо общество в България, адв. Николай Хаджигенов, в навечерието на прайда излезе с призив за равни права. Равни права! Тук вече влизаме в едни плаващи пясъци, в които можем да затънем лесно, без дори да разберем.

На този свят има биологични и физични закони. На нас може да ни се иска слънцето да изгрява един ден от изток, един от запад, един от север и един от юг – за да бъде честно. Откъде накъде ще изгрява само от изток? Това е дискриминация спрямо севера, юга и запада! Е, да, но слънцето изгрява само и единствено от изток. И залязва само и единствено на запад. Физичен закон.

По същия начин е и с биологичните закони. За да бъде създадено дете, са нужни един мъж и една жена. Да, науката ни вече е достатъчно напреднала, за да „заобиколи“ или „излъже“ този биологичен закон. Но няма начин да не се съобрази с факта, че без генетичен материал от един мъж и една жена дете не може да бъде създадено. Тоест, хората с нетрадиционна сексуална ориентация сами избират да се лишат от семейство. Семейство според биологичните закони могат да създадат един мъж и една жена. И всичко друго е просто лъжа.

Всеки от нас има право на свободен избор. Ние се раждаме със свободна воля и това е уникално. Това човешко право на никого не бива да бъде отнемано. Но е добре да не забравяме и друго. Всеки избор води след себе си последствия. И тези последствия не могат да бъдат избирани. Те са логично следствие от свободно направените ни избори.

Искрено се надявам този текст да достигне до умовете и сърцата на всички свободомислещи хора, независимо от сексуалната им ориентация. Защото когато в името на „любовта“ се пренебрегва истината, очевидно пътят е изгубен. Любовта и истината неизменно вървят ръка за ръка.

Наясно съм също, че може да бъде осъдена като хомофоб. Нямам проблем с това. Защото когато човек знае, че се опира на истината, страхът изчезва. Включително страхът какво ще си помислят другите за него.




Гласувай:
4



1. notfun - ама, точноо..тралалала...)))
12.06.2021 09:03

Духовните Закони,са над Физичните..
а Смисълът, на Човешкият Живот, не е в "правене на деца!
затова, е писал оше Платон, за андрогинната Душа..

мога и по подробно, но..за сега, стига...
аз съм Юлия
цитирай
2. morskipesni - Браво за позицията!
12.06.2021 13:40
Педерастите никога не са били преследвани. А ТОВА, което ИСКАТ ОТ МЕН, да МИСЛЯ, например че педерастията е нещо нормално- а не ТЕЖКО СЕКСУАЛНО РАЗСТРОЙСТВО и ПСИХИЧНА БОЛЕСТ- Е, ТОВА НЯМА ДА ПОСТИГНАТ.
цитирай
3. lililota - За Ин и Ян
27.06.2021 11:17
notfun написа:

Духовните Закони,са над Физичните..
а Смисълът, на Човешкият Живот, не е в "правене на деца!
затова, е писал оше Платон, за андрогинната Душа..

мога и по подробно, но..за сега, стига...
аз съм Юлия


Душата е андрогинна, Юлия. Тялото не е.

Инь и Ян поменялись местами

Инь и Ян поменялись местами, что наносит вред обществу
Мужественные мужчины уже без мужества
Бесхарактерные, нерешительные и женоподобные
С узкой натурой, никуда не годятся

Женщины решительные, проницательные и деспотичные
Нетерпеливые, острые на язык, доминирующие в семье
Нет добродетельных, нежных и изящных
Красивые сирены, скрытые блудницы
цитирай
4. venercheto - Голям смях
28.06.2021 07:42
„На този свят има биологични и физични закони. На нас може да ни се иска слънцето да изгрява един ден от изток, един от запад, един от север и един от юг – за да бъде честно. Откъде накъде ще изгрява само от изток? Това е дискриминация спрямо севера, юга и запада! Е, да, но слънцето изгрява само и единствено от изток. И залязва само и единствено на запад. Физичен закон. @

То със сексуалността е същото. Де да знаем от изток или запад, или откъде ни е дошло ?

Аз също съм консерва, като всеки от нас след определена възраст. При някои е по начало.. (Може ли никога вече да не се запознаваме с тях?) Ама не бих опряла до физичните закони, които не функционират и в нашия свят (океана на най-дълбокото), да подкепя собствената си тесногръдност.
цитирай
5. venercheto - Тва беше
28.06.2021 07:46
малко криво. Аз по принцип те харевам и съм те абонирала.
цитирай
6. lililota - Благодаря ти, Венерче
15.11.2021 21:45
venercheto написа:
малко криво. Аз по принцип те харевам и съм те абонирала.

much appreciated, дет се вика :)

Аз изобщо не повдигам темата за сексуалността. Сексуалността е нещо супер сложно и изобщо нямам намерение да го дискутирам из блог постове. Аз повдигам единствено темата за децата. И за кампанията хомосексуалните връзки да бъдат приравнени с хетеросексуалните. Особено под мотото за човешки права. Tова не е малко криво, ами брутално криво... Затова споменаването на биологичните закони е релевантно.
Благодаря ти още веднъж за добрите думи.
Заповядай да погледнеш и медията, за която пиша напоследък: тя е точно за консерви ;)
epochtimes
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: lililota
Категория: Политика
Прочетен: 475433
Постинги: 134
Коментари: 248
Гласове: 440
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031