Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.10.2018 01:59 - Русия преди второто пришествие
Автор: grigorsimov Категория: Политика   
Прочетен: 1915 Коментари: 1 Гласове:
3

Последна промяна: 12.10.2018 10:34

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Темата за последните времена, отстъплението от вярата и края на света, за вярващите е сред най-важните. Тук са приведени повечето пророчества, по тази тема, на прославени светци от Православната Църква.
image
Преподобният Серафим Саровски, извадки от пророчества, от 1825-32 г.
"Някога ще има Цар, който ще ме прослави, след което ще настъпи страшна размирица в Русия, много кръв ще се пролее, понеже ще въстанат против този цар и против самодержавието, но после Бог ще възвеличи царя…
 
Преди раждането на антихриста ще има голяма продължителна война (първата световна) и страшна революция в Русия, надминаваща всяко човешко въображение, понеже кръвопролитито ще е най-ужасно. Ще погинат множество верни на отечеството хора, ще се разграби църковното имущество и манастирите; ще се оскверняват църквите Господни; ще се унищоават и разграбват богатствата на добрите хора, реки руска кръв ще се пролеят. Но Господ ще помилва Русия и ще я преведе, чрез страдания, към велика слава…”
"На мен, немощния Серафим, от Господа Бога е дадено да проживея доста повече от сто години. Но понеже по това време руските архиереи толкова ще се онечестивят и с нечестието си ще надминат архиереите гръцки, по времето на Теодосий Младши, та даже и в най-важния догмат на Христовата Вяра - Възкресението Христово и всеобщото възкресение, няма да вярват, и затова на Господа Бога ще е угодно, да ме вземе от този временен живот, та после, за утвърждаване на догмата за Възкресението, ще ме възкреси, и възкресението ми ще е, като възкресението на седемте отроци в пещерата Охлонска, по времето на Теодосий Младши. След възкресение си, аз ще пропътувам от Саров, в Дивеево, където ще проповядвам всемирно покаяние”.
"На мене, немощния Серафиму, Господ откри, че на земята Руска ще има големи бедствия. Православната вера ще бъде погазена, архиереите на Църквата Божия и другите духовни лица, ще отстъпят от чистотата на Православието, и за това Господ тежко ще ги накаже. Аз, немощният Серафим, три дни и три нощи молих Господа, че е по-добре, Той, мене да ме лиши от Царството Небесно, а тях да помилва. Но Господ отговори "Няма да ги помилвам, понеже учат (народа) на учения човешки, и с езика си Ме почитат, а със сърцето си, са далече от Мене”…
Всякое желание, да се внесат изменения в правилата и ученията на Светата Църква, са ерес… и хула срещу Светия Дух, която няма да се прости вовеки. По този път ще тръгнат архиереите на Руската земя и духовенството, и гневът Божий ще ги порази…”
"Но не до край ще се прогневи Господ, и няма да допусне да се разруши до край земята руска, понеже, предимно, само в нея още се съхранява Православието и остатъци от благочестието християнско… У нас е Православната вяра, и Църквата, нямаща никакъв порок. И заради тези добродетел, Русия винаги ще е славна, страшна и непобедима за враговете, и ще има вяра и благочестие, - които вратата адови няма да одолеят”.
"Преди края на времената Русия ще се слее в едно велико море с другите страни и племена славянски, и ще образуват едно море, или този грамаден вселенски океан народен, за който Господ Бог още в древността е изрекъл, с устата на всичките светци: "Страшно и непобедимо Царство Всеруско, всеславянско, на Гога и Магога, пред което ще са в трепет всички народи”. И всичко това ще стане непременно, като две и две=четири, и както Бог е свят, и е предрекъл за него и страшното му владичество над земята. С обединените сили на Русия и другите народи, Константинопол и Йерусалим ще бъдат превзети. А при разделянето на Турция, тя почти цялата ще остане за Русия…”
(Преподобният Серафим Саровский, 1825-32 гг.)

***
Свети Игнатий (Брянчанинов), 1865 г.
"Европейските народи винаги са завиждали на Русия и са се старали да й напакостят. Естественно, че и през следващите векове, те ще действат по тази схема. Но велик е Руският Бог. Трябва да молим великия Бог, да съхрани духовно-нравствената сила на нашия народ и Православната вяра… Съдейки по духа на времето и по блуждаенето на умовете, трябва да предположим, че зданието на Църквата, което вече отдавна се клати, ще се разклати още по-силно и по-страшно. И няма да има кой да го спре и да се противопостави…
Но сегашното отстъпление е допуснато от Бога: не се опитвай да го спреш с немощната си ръка. Отстрани се, опази себе се от него, и това ще е достатъчно. Опознай духа на времето и го разучи, та по възможност да избегнеш влиянието му…
Постоянното благоговение пред съдбите Божии е нужно за правилното духовно живеене. Към такова благоговение и покорност на Бога, трябва да се приучаваш, с вярата. Над съдбите на света и над всеки човек, незаспиваемо бди Промисълът на Всемогъщия Бог, - и всичко случващо се, е по волата, или по допущение Божие…
Предопределението на Промисъла Божий за Русия никой няма да измени. Светите Отци на Православната Църква (например, свети Андрей Критски, в тълкованието си на Апокалипсиса, глава 20) предсказват за Русия необикновено гражданско развитие и могъщество… А бедствията ни, ще са, по нравствени и духовни причини”.
(Святитель Игнатий (Брянчанинов), 1865 г.)

***
Преподобният Амвросий Оптинский, 1871 г.
"Ако и в Русия, поради презрение към Заповедите Божии и поради разхлабване на правилата и постановленията на Православната Църква, и по други причини, оскъдее благочестието, тогава вече неминуемо трябва да последва окончателното изпълнение на това, което е казано в Апокалипсиса (Откровението) на Йоан Богослов”.

***
Свети Теофан Затворник, 1894 г.
"Съвременното руско общество се превърна в умствена пустиня. Сериезното отношение към мисълта изчезна, и всеки жив извор на вдъхновение пресъхна… Най-крайните изводи на най-едностраннчивите западни мислители, смело се представят за последна дума на просветата…
Колко знамения показа Господ над Русия, избавяйки я от най-силни врагове, и покорявайки на нея, други народи! И, въпреки това, злото се увеличава. Нима няма да се вразумим? Със Запада ни е наказвал, и ще ни накаже, Господ, а ние все не можем да го проумеем. Затънахме в мърсотия до гуша, и ни е добре така. Имаме очи, но не виждаме, и уши, но не чуваме, и със сърцето си не разбираме… Вдишали сме адския чад, и се олюляваме като помрачени, не помнейки кои сме”.
"Ако не се опомним, Господ ще ни изпрати чуждоземни учители, та да се опомним… Изглежда, че и ние сме на път, към революция. И това не са празни приказки, а е действителност, потвърждавана от Църквата. Разберете православни, че Бог поругаем не бива”.
"Злото расте, зловерието и неверието надигат глава, вярата и Православието слабеят… И какво, да стоим ли с отпуснати ръце? Не! Мълчащото пастирство - що за пастирство е? Нужни са жарки книги, защитаващи от всички злини. Трябва да строим писателите и да ги задължим да пишат… Трябва да пресечем свободомислието… Неверието трябва да обявим за противодържавно престъпление. А материалните възгледи да се забранят, под страх от смъртно наказание!”
(Свети Теофан Затворник, 1894 г.)

***
Свети праведен Йоан Кронщатски, 1906-1908 гг.
"Божията Майка е спасявала Русия много пъти. И ако Русия все още я има, това е само благодарение на Света Богородица. А какво тежко време преживяваме сега! Сега университетите са препълнени с евреи и поляци (католици), а за руснаци няма места! И как да помага на такива хора Царицата Небесна? Какво доживяхме!
Нашата интелигенция е просто глупава. Несмислени, оглупяли хора! Русия, в лицето интелигенцията си, и в лицето на част от народа, стана неверна на Господа и забрави всичките Му благодеяния, отпадна от него и стана по-лоша от всяка другоплеменна, и даже езическа народност. Вие забравихте Бога и Го изоставихте, и Той ви охвърли от бащинския Си промисъл, и ви предаде в ръцете на необуздания, див произвол. Християни, които не вярват в Бога, които с евреите действат заедно, на които им е все едно, каква им е вярата: с евреите са евреи, с поляците - поляци, - те не са християни, и ще погинат, ако не се разкаят…”
"Управници-пастири, какво направихте със своето стадо? Ще изиска Господ овцете Си, от Вашите ръце!.. Той с предимство надзирава поведението на архиереите и свещениците, за просветителската им дейност и за свещенодействието им пастирско… Сегашният страшен упадък на вярата и нравите много зависи от хладността на много йерарси и, изобщо, на свещенството, към паствата”.
"Колко врагове има сега нашето Отечество! Вие знаете, кои са нашите врагове: - евреите…  Да прекрати нашите бедствия Господ, по великата Си милост! А вие, приятели, здраво стойте зад Царя, почтитайте го и го обичайте, обичайте светата Църква и Отечеството, и помнете, че Самодържавието е единственото условие за благоденствието на Русия; няма ли  Самодържавие - няма да я има и Русия; и ще вземат властта евреите, които страшно ни ненавиждат!”
"Но Всеблагото Провидение няма да остави Русия в това тъжно и гибелно състояние. Провидението праведно наказва и (ни) води към възраждане. Съдбите Божии праведно се вършат над Русия. Нея я каляват с беди и напасти. Не напразно Този, който управлява всички народи, изкусно и точно кове върху наковалния, със силния Си чук, когото и когато трябва. Дръж се Русия! Но се и кай, моли се и плачи с горчиви сълзи, перед твоя небесен Отец, Когото ти безмерно разгневи!.. Руският народ и другите населяващи Русия племена са дълбоко развратени, затова горнилото на изкушенията и бедствията, за всички са необходими, и Господ, не искащ никой да погине (духовно), всички прекарва през горнилото (нажежената пещ).
Но не се бойте и не се плашете, братя, нека крамолниците-сатанисти, времено се утешават със своите адски успехи: съдът от Бога няма да им се размине и гибелта им не дреме (2Петр. 2.3). Десницата Господня ще намери всиеки ненавиждащ ни, и ще отмъсти за нас праведно. Затова, нека не се предаваме на униние, виждайки всичко което става сега в света…”
"Аз предвиждам възстановяването на мощната Русия, още по-силна и могъща. Върху костите на мъчениците, като на здрав фундамент, ще бъде въздигната нова Рус, - по стария образец; силна във вярата в Христа Бога и в Светата Троица! И ще стане по завета на светия княз Владимир - като единна Църква!
Престанаха да разбират руснаците, какво е Рус: тя е подножие на Престола Господен! Руският човек трябва да разбере това, и да благодари на Бога, че е руснак”.
(Свети праведен Йоан Кронщатски, 1906-1908 г.)
***
Преподобният Варсонофий Оптински, 1910 г.
"Гоненията и мъченията на първите християни, може да се повторят… Адът е разрушен, но не е унищожен, и ще дойде време, когато ще даде да се разбере за него. И това време, не е зад девет планини…
До страшни времена ще доживеем ние, но благодатта Божия ще ни покрие… Антихрист явно идва в света, но това в света не го признават. Целият свят е под влиянието на някаква сила, която овладява умовете, волята и всичките душевни качества на човека. Това е чужда, зла сила, на която източник и е дьяволът, а злите хора са само оръдие, посредством което тя действа. Те са предтечите на антихриста.
В Църквата у нас сега няма живи пророци, но знамения има. И те са ни дадени за разпознаване на времената. Те са ясно видими за хората, имащи духовен разум. Но това в света не го признават… Всички са против Русия, т.е. против Църквата Христова, защото руският народ е Богоносец, в него се пази истинната вяра Христова”.

***
Преподобният Анатолий Оптински, 1917 г.
"Ересите се разпространяват навсякъде и ще прелъстят мнзина. Врагът на рода човешки ще действа с хитрост, та ако е може да склони към ересите, и  избраните. Той няма грубо да отхвърля догматите на Светата Троица, Божествеността на Иисуса Христа и достоинството на Богородица, а незабележимо ще започне да изкривява передадените от Светите Отци и от Духа Свети, учения на Църквата, и самия дух на уставите, и тези изхитряния на врага, ще забележат само малцина, най-изкусните в духовния живот.
Еретици ще вземат властта над Църквата, и навсякъде ще поставят свои слуги, и благочестието ще е в пренебрежение… Поради всичко това, сине мой, като видиш нарушения на Божествения чин в Църквата, на отеческото предание и установения от Бога порядък, - знай, че еретиците вече са се появили, макар, может би, и до време да скриват свото нечестие, или ще изкривяват Божествената вяра незабележимо, та още по-успешно да прелъстяват и да отвличат неопитните, в мрежите си.
Гонението ще е, не само срещу пастирите, но и срещу всички раби Божии, защото бесът, ръководещ ереста, не търпи благочестието. Познавай вълците в овечи кожи, по горделивия им нрав и властолюбието им…
Горко в тези дни на монасите, които са се обвързали с имущество и богатство, и поради любов към покоя, са готови да се подчинят на еретиците… Не бой се от скърбите, а се бой от пагубната ерес, защото тя отнема благодатта и разлъчва от Христа…
Ще има буря, и руският кораб ще бъде разбит. Но нали и на парчета и отломки се спасяват хората. И няма всички да погинат. Трябва да се молим, трябва всички да се каем и да се молим горещо… Ще бъде явено велико чудо Божие… И всичките трески и отломки, по волята Божия и Неговата сила, ще се съберат и съединят, и ще пресъздадат кораба, във всичката му красота, и ще тръгне по своя, предначертан от Бога, път…”

***
Преподобният Нектарий Оптинский, 1920 г.
"Русия ще се съвземе и ще бъде материално, не богата, но духом богата, и в Оптина ще има още 7 светилника, 7 стълба (на вярата). И ако в Русия се съхранят поне малко, верни православни, Бог ще я помилва. А у нас има такива праведници”.

***
Преподобният Серафим Въйрицки, 1943 г.
Ще премине страшната буря над Руската Земя.
 На народа руски Господ греховете ще прости,
 И Кръстът свят, с Божествената красота,
 На Божите храмове ще заблести отново.

 Отново Навсякъде ще се отварят обителите
 И вярата в Бога всички ще обедини.
 И камбанен звън, цялата наша Рус Свята,
 От сън греховен, за спасение ще пробуди.

 Ще стихнат страшните нещастия,
 И враговете си Русия ще победи.
 И името на великия руски народ,
 Като гръм по целия свят ще прогърми!

***
Преподобният Лаврентий Черниговски, - към края на 1940-та г.
"Руските хора ще се каят за смъртните грехове, че са допуснали жидовското нечестие в Русия, че не са защитили Помазаника Божий - царя, църквите православни и манастирите, и сонма мъченици, и изповедниците святи, и всичко руско свято. Че са презрели благочестието и са възлюбили бесовското нечестие…
Когато се появи малката свобода (в края на 20-ти и началото на 21-ви век), ще се отварят черкви и манастири ще се ремонтират, и тогава всичките лъжеучения ще наизлязат открито. В Украйна силно ще се опълчат против Руската Църква, против единството и съборността и. Тази еретическа группировка ще се подкрепя от безбожната власт. Киевският митрополит, който ще е недостоен за това звание, силно ще разклати Църквата Руска, а самият той ще отиде във вечна погибел, като Юда. Но всичките тези навети на лукавия в Русия ще изчезнат, а ще бъде Единна Православна Руска Църква …
Русия заедно със вичките славянски народи и страни, ще образува могъщо Царство. И то ще бъде управлявано от цар православен - Божий Помазаник. В Русия ще изчезнат всички разколи и ереси. Евреите от Русия ще отидат да посрещат антихриста в Палестин, и в Русия няма да има ни един евреи. И гонения срещу Църквата Православна няма да има.
Господ ще помилва Светата Рус, за това, че в нея е било страшното и ужасно предантихристово време. И че е просиял велик полк изповедници и Мъченици… И всички те молят Господа Бога, Царя на Силите, царя на Царуващите, в Пресветата Троица славими, Отца и Сина и Светаго Духа.
Трябва твърдо да се знае, че Русия е жребий на Царицата Небесна - Богородица, и тя се грижи, и усилно ходатайства за нея. И целият сонм светци руски, заедно с Богородица просят Господа да пощади Русия.
В Русия ще има процъвтяване на вярата и предишното ликуване (само че, за малко време, понеже ще дойдет Страшният Съдия да съди живи и мъртви). От руския православен цар ще се плаши даже и самият антихрист. При антихриста Русия ще е най-мощното царство в света. А всичките други страни, освен Русия и славянските страни, ще са под властта на антихриста и ще изпитат всичките ужас и мъки, описани в Светото Писание.
Трета  световна война ще има, но вече, не за покаяние, а за изтребление. И където мине тя, там хора няма да останат. Толкова силни бомби ще има, че железто ще гори и камъните ще се топят. Огън и дим със прах, ще се вдигат до небесата. И земята ще изгори. Ще се бият и ще останат две или три държави. Ще останат съвсем малко хора и тогава ще започната да викат: доле войната! Хайде да изберем един! И ще възцарят един цар (антихрист)! Ще изберат цар, който ще е роден от дванадесето колено блудница. И антихрист ще седне на престола в Йерусалим”.
(Преподобният Лаврентий Черниговский, края на 1940-та г.)

Източник: "Информ-Религия"

https://3rm.info/publications/5124-rossiya-pered-vtorym-prishestviem.html
Превод, Григор Симов



Гласувай:
3



1. radostinalassa - Така ще бъде, защото ние сме сътворени по...
14.10.2018 16:41
образ и подобие на Бог. Далеч не е така със създадените от Господ Адам и Ева. Създадени от пръстта, без душа и съвест. Бог е пратил Христос да им донесе тези атрибути, а те са го разпънали на кръста.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: grigorsimov
Категория: Политика
Прочетен: 28314276
Постинги: 4287
Коментари: 7547
Гласове: 8239
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031