Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
18.03.2018 06:16 - ХУБАВА РАБОТА, АМА... РУСКА
Автор: apostapostoloff Категория: Политика   
Прочетен: 852 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 18.03.2018 06:19

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

                                          КАКТО ВИНАГИ: МРЪСНО, ДОЛНО И ГАДНО



image

 

Рефат Чубаров, председател на Меджлиса на кримските татари, сподели пред българските медии, че малцинствата в Русия са принуждавани да участват във вота, за да легитимират следващия мандат на Владимир Путин:

"Има различни слоеве на населението и различни вероизповедания. Хората, изповядващи исляма, вярват на имамите. Тези имами ги викат от руските служби и им поставят условия - че ако повечето от хората, които им се доверяват, не гласуват на изборите, те вече няма да могат да проповядват.

Директорите на училища по същия начин събират учителите и им обясняват, че трябва да се срещнат с родителите на всяко дете и да ги убеждават да гласуват. Изхожда се от тезата, че повечето родители не биха отказали на учителите, които обучават сина им или дъщеря им.

Отиват при предприемачите и ги заплашват, че ако служителите им не отидат до урните, бизнесът им ще бъде отнет. Изобщо няма да говоря какво се случва в университетите. Там просто е една вакханалия. Знаете колко зависими са студентите от ректорите и преподавателите. Ректорите също се страхуват от Федералната служба за безопасност - това е правоприемникът на КГБ."

"Освен това се пускат много фалшиви новини. На пенсионерите им казват, че ако те не дойдат да гласуват, ще им отнемат руската пенсия, а няма да получат украинска. Това наистина е много добре работещ модел при възрастните хора и такива примери могат да се дават много", допълни Чубаров.

Според Рефат Чубаров Крим е станал неузнаваем за четири години, защото световните политически лидери не са се противопоставили на Путин: "Аз не харесвам много това изречение, но то е много правилно. Думите са на правозащитници, които казаха, че това е "полуостровът на страха". Върнахме се в едно старо време, когато имаше КГБ и хората много се страхуваха да говорят открито за това, което мислят. Тук се случи нещо много по-лошо - разединението на народа.

Руснаците дадоха да се разбере, че вярват повече на етнически руснаци. Украйна - "това е хунта и очевидно не може да се вярва на украинци". Татарите са мюсюлмани и затова и на тях не може да им се вярва, защото те не обичат Русия. Най-лошото, което се случи, е, че някои хора започнаха да пишат доноси. Когато се създаде такава ситуация, винаги се намират хора, които искат да решат своите лични проблеми - за да вземат чуждо работно място или да отмъстят заради завистта си.

Ако ме питате какво ме шокира най-много: мисля, че това са доносите. Мислех, че това е отживелица, част от историята. Сега обаче службите поддържат тези хора." И до днес мисля, че Путин може би нямаше да стигне толкова далеч. Мислех, че Крим ще сподели съдбата на Абхазия и ще обяви своята независимост. Допусках, че Русия ще обгради с войска тази територия, но не вярвах, че ще анексира тази територия, сподели Рефат Чубаров:

"Тя обаче го нарави и причината беше, че Путин усети, че светът не смее да му се противопостави. След това започна война. Ако не беше анексирането, нямаше да има война в Луганска и Донецка област, нямаше да ги има трагедиите Харков или Одеса. Така че - не, светът не успя да устои, не успя да отстои своите принципи, не успя да защити Украйна, не успя да отстои тези принципи, върху които беше изграден след края на Втората световна война. Всичко, което беше постигнато, се срина.

Сега Путин смята, че светът трябва да му прости. Сега той иска нова Ялта, но по неговите условия. Ако светът тръгне по този път, това означава, че ще се върне в Средновековието - правото да е на страната на силата, а не силата да е на страната на правото."

 

 

АПОСТОЛ АПОСТОЛОВ, Esq.




Гласувай:
5



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: apostapostoloff
Категория: Други
Прочетен: 3190288
Постинги: 1925
Коментари: 658
Гласове: 3575